S5 Emusica - шаблон joomla Авто
Editorial

andyfarrow

De ce ar trebui sa ma intereseze? Pentru ca, membru al unei trupe metal din Romania, afla ca ai niste bani de luat de care habar n-ai.

Tot tu, membru al unei trupe de metal, afla ca intreg procesul asta al 'cantatului' e unul complex si cu multe aspecte, iar cantatul in sine e cea mai importanta parte doar in sala de repetitii. La fel de importanta in lumea cea de toate zilele e si ce inseamna promovare, concerte, publishing, licensing, drepturi mecanice, ultimele trei fiind nebuloase.

Asta mi-a spus Andy Farrow, invitat special in cadrul unui workshop desfasurat in Club Rockstadt din Brasov. Acum, de ce naiba ar trebui sa-mi pese de ce spune Andy Farrow? Pai, in primul rand este unul din cei mai importanti si influenti oameni ai scenei rock/metal internationale, cel putin pe partea de management si booking.

Si-a inceput activitatea pe la 16 ani intr-o scena pur DIY si a venit la Brasov sa ne ofere sfaturi utile pentru formatii si muzicieni.

Andy Farrow si-a inceput calatoria in industria muzicala undeva la inceputul anilor 80 cand a preluat Apathy Products, ulterior fuzionand cu Far North Music si astfel devening un pion important in managementul artistilor din Nordul Angliei. 20 de ani mai tarziu, Northern Music Co. este responsabila pentru peste treizeci de clasari in Top 30 si vanzari de albume ce depasesc 3 milioane de unitati.

Pe masura ce reputatia companiei s-a extins, Northern Music si-a deschis birouri atat in America cat si Scandinavia. Andy este actualmente managerul unor trupe de succes ca Opeth, Paradise Lost, Devin Townsend, Katatonia, Bloodbath sau Anathema.

Sub conducerea sa au luat nastere alte patru companii: Omerch, AMF Music, NMC Live si Graphite Records.

Si pentru ca nu toata lumea si-a permis sa ajunga la Brasov, ne-am permis noi sa inregistram intreaga conversatie de 2 ore. Neaparat de urmarit de muzicieni.

 

 REF 2014: Making of


REF 2014: Meet and greet


REF 2014: Ziua 1


REF 2014: Ziua 2


REF 2014: Ziua 3


REF 2014: Ziua 4


REF 2014: Public


Riff concert la Deva