S5 Emusica - шаблон joomla Авто
Editorial

Minsk

 

Catalogul de lansari e unul vast si tododata divers, asa ca lunar vom lua la rost ce se lanseaza si, mai ales, ce merita mentionat. E drept ca in aprilie, pe langa clasicele lansari discografice, apar si mai multe reeditari pe vinil si chiar caseta, semnate de nume legenda a scenei. 

 

Botanist isi lanseaza noul EP, era vorba sa ajunga si in Romania cu Kayodot, dar cred ca era prea devreme pentru publicul obisnuit doar cu partea 'dark' a muzicii black metal, Botanist fiind parte din acest curent popularizat de Deafheaven. Sa vedem, discul din 2014 a avut reactii neasteptate in presa de specialitate.

 

Considerata revelatia underground, se zvoneste ca noul album semnat de Ghost Bath va fi si cel mai bun disc black metal al anului. Din 2015 mai e ceva, dar e clar ca Ghost Bath va fi urmatoarea trupa black metal preferata de cei care nu asculta neaparat metal, asemenea (din nou) lui Deafheaven. Tot in aprilie apare si noul album Anekdoten despre care se spune ca, alaturi de noul disc semnat de Steven Wilson, ar fi cea mai relevanta lansare din 2015 de pana acum. Nimic gresit aici, Anekdoten e pana la urma un proiect special in care activeaza membri numai unul si unul.

 

 

Din categoria traforaj-viteza apare si noul album Christgrinder, eu sincer n-am reusit sa inteleg mare lucru din el, in afara ca mi-a adus aminte de o epoca mult apusa a muzicii black metal trecuta deja prin fazele resuscitarii. M-a amuzat insa productia, pare ca totul a fost tras intr-un dulceag stil Burzum cu un microfon PC.

Tot in aceasta luna apare si noul album Dopethrone, un stil muzical descris drept 'Scum fuck blues', realmente, asa cum si numele sugereaza, Dopethrone fac parte din acel univers muzical tipic Eyehategod/Electric Wizard. Tot din acelasi film ii avem pe Acid King cu un nou material discografic, Midde Of Nowhere, Center Of Everywhere, disc disponibil pe 14 aprilie.

 

 

Ce personal astept cu mare entuziasm in luna aprilie este lansarea noului album Seigmen, proiectul norvegian de muzica alternativ/progresiv in care activeaza Kim Ljung din Zeromancer. E interesant faptul ca Seigmen au la activ peste 20 de materiale discografice, in timp ce Kim a lansat si impreuna cu Zeromancer un numar impresionant de discuri.

 

Pentru cine gusta natura suicidala a muzicii black metal, in aprilie apar doua materiale de referinta, Shining cu albumul numarul noua si Forgotten Tomb - Hurt Yourself And The Ones You Love. Interesant de urmarit directia Shining, e drept ca precedentul album a marcat o surpriza placuta fata de urmasii lui Halmstad, probabil si cel mai bun album din cariera suedezilor. Noua piesa suna promitator. Cu Forgotten Tomb e un pic mai 'tricky' situatia, precedentul disc nu a facut deloc dreptate. Tot in zona suicidala, aprilie marcheaza lansarea noului album Psychonaut 4, caracterizat in aceeasi nota clasica de post-soviet suicidal black metal.

 

 

Pe partea mai mainstream, Apocalyptica isi lanseaza noul album. Sa fiu sincer, am pierdut contactul cu Apocalyptica de vreme buna, nu cred ca am pierdut mare lucru, publicatiile de specialitate ar fi semnalat in acest sens. Mai interesanta imi pare lansarea noului album Unleashed. Si Morbid Angel isi lanseaza un nou material, de aceasta data un disc live inregistrat in 1989 (din fericire).

 

Ce va fi probabil o aparitie interesanta in zona extrema este noul album Tribulation, o trupa a carui evolutie pare promitatoare, vom urmari un interviu video cu ei acordat pentru Rockstadt, dar asta undeva la inceputul verii.

Agnostic Front revin si ei cu un nou album, The American Dream Died, desi acest subiect a fost deja exploatat acum ceva ani de Walls Of Jerico. Insa oricum o dai, Agnostic Front ramane una din numele etalon in hardcore, albumul suna neasteptat de bine. Mai in zona punk, legendarii Poison Idea vin si ei cu nou album, Confuse & Conquer, lansat de celebra casa de discuri Southern Lord Records.

 

Ce suna mai 'emotiv' in aprilie? Se pare ca noul album Sworn In, The Lovers/The Devil. Ce sa zic, mie mi-a placut. Impresionanta revenirea Morgoth, un nou album neasteptat de bun, ramane de vazut daca November To Dismember va ajunge totusi la o intelegere cu nemtii si poate ii prindem in concert la finele anului. Aprilie e insa plin de lansari pe vinil si relansari semnate de Nile (cu 4 reeditari pe vinil), Mastodon, Gorguts, Carcass, Clutch, Candlemass, Every Time I Die, Ministry, Iron Maiden (cu relansarea Virtual XI) sau Metallica.

 

 

Minsk, urmasii lui Neurosis, vin si ei cu un nou material discografic, demn de casa de discuri Relapse Records. Suna bine! Vesti bune, apare noul album Deez Nuts, totul e ok. Tot cu D, de aceasta din Norvegia, Djevel isi lanseaza noul album, Saa Raa Og Kald. Daca suntem la capitolul black metal si derivatele sale, merita mentionat faptul ca pe 20 aprilie apare un mult asteptat material discografic, Drudkh - A Furrow Cut Short. Si cam atat pentru aprilie.

 

 

 REF 2014: Making of


REF 2014: Meet and greet


REF 2014: Ziua 1


REF 2014: Ziua 2


REF 2014: Ziua 3


REF 2014: Ziua 4


REF 2014: Public


Riff concert la Deva