S5 Emusica - шаблон joomla Авто
Editorial

downfall of gaia

Daca nu ai nici dispozitie si nici timp pentru a studia cu atentie calendarul saptamanal al evenimentelor din tara, ne permitem in acest caz o serie de recomandari, sa fie primite.

Saptamana de dupa Pasti incepe cu un concert sugestiv in aceasta seara de luni, 13 aprilie, in clubul Question Mark din Capitala. Downfall of Gaia se intoarce la Bucuresti ca parte a unui turneu european ce a inclus si un show in Cluj-Napoca, dar nu parte a turneului european impreuna cu Der Weg Einer Freiheit. In orice caz, al doilea grup german poate fi vazut si la Dark Bombastic Evening, dupa care urmeaza doua showuri in tara undeva in iarna alaturi de un alt grup interesant din noua sfera post-metal. E imbucurator faptul ca publicul roman e din ce in ce mai deschis catre astfel de sonoritati occidentale, iar interesul e mai mult decat vizibil. Pe Downfall Of Gaia ii vedeti si la Rockstadt Extreme Fest, acolo unde vor conceta pe mainstage, probabil imediat dupa showul Harakiri For The Sky, sa fim in tema muzicala. 

 

Pentru Capitala, activitatea live ia o pauza pana joi. Ce am mai gasit interesant prin tara, polonezii de la Sounds Like The End Of The World ajung miercuri in clubul craiovean Perdido Station, iar a doua zi urmeaza un show in Bucuresti, in Question Mark. Joi, 16 aprilie, japonezii de la Mono ajung in Club Daos din Timisoara, oras cu o 'miscare' foarte interesanta catre aceasta zona post-rock/stoner/psihedelica, deci toate coordonatele pentru un eveniment de succes. Tot joi, insa in Bucuresti, Niste Baieti revin la B52 in cadrul Dark Side Nights, un proiect interesant pornit in ideea de a reuni, saptamanal, mai multe trupe si genuri muzicale, in acelasi club si mai ales in cadrul unor evenimente live.

Vineri se anunta o seara interesanta. In Question Mark avem un trio compus din I Stared Into The Forest, Ropeburn si Coins As Portraits, cum ar veni o seara dedicata unor sonoritati nu tocmai ortodoxe sau conventionale. La Bucuresti, in celebrul club Control, Mono si Helen Money. Foarte interesant faptul ca acest Control reuseste sa adune oameni indiferent de concert, tocmai prin prisma acestei dorinte de a descoperi ceva nou prin intermediul unei platforme, in acest caz clubul. Pentru ca pana la urma asta este si obiectivul unui club.

 

La Bacau, in Pub S, probabil singurul club unde se mai canta, Taine in cadrul unui concert in premiera in acea zona a Moldovei, probabil cu acelasi show multimedia deosebit, relativ controversat acum ceva ani, tin minte nemultumirea unui organizator la ceva eveniment. Lucruri trecute si de bucatarie uitata. In sfarsit, daca vreti sa sustineti trupele romanesti si sunteti admiratori ai concertelor tip-concurs, in Clubul Colectiv are loc finala The Road To Kavarna Rock, adica sansa de a trimite o trupa romaneasca la celebrul festival de peste granita. Din ce am vazut, e vorba de un concert cu 10 trupe calificate, plus doua recitaluri cu Kempes si Truda. Ramane de vazut in ce masura se va desfasura aceasta miscare de forte, 12 trupe in concert e deja un pic cam mult, optim ar fi fost probabil varianta clasica cu 2 evenimente.

Sambata seara, club Fabrica gazduieste a treia editia Psychosounds Easter Fest, un line-up impresionat cu sase trupe, unde headlineri vor fi Gothic si italienii din Neurosphere. Am impresia ca in cazul italienilor e un concert tip exchange, avand in vedere ca trupe tip Dark Fusion sau An Theos au prins ceva legaturi prin Italia, lucru imbucurator, desigur.

 

Taine si Subliminal Damage ajuns sambata la 31 Motor's Pub din Suceava, in timp ce Cluj-Napoca se bucura de un show extrem cu ungurii din Gutted, in vechiul Irish & Music Pub. Iar pentru cine are chef de dans, tot in Cluj-Napoca, Shelter gazduieste o alta trupa din Ungaria, Pannonia Allstars Ska Orchestra.

Si cam atat pentru aceasta saptamana, de ce urmeaza vorbim luni. In orice caz, o lista completa a evenimentelor - actualizata zilnic - o puteti gasi la sectiunea de evenimente.REF 2014: Making of


REF 2014: Meet and greet


REF 2014: Ziua 1


REF 2014: Ziua 2


REF 2014: Ziua 3


REF 2014: Ziua 4


REF 2014: Public


Riff concert la Deva