S5 Emusica - шаблон joomla Авто
Editorial

headerstire

Cu peste 50 de formatii participante la editia din acest an, a doua scena la Rockstadt Extreme Fest se bucura in acest an de probabil cel mai bun line-up de pana acum. Cu formatii concertand din Europa, Africa de Sud sau Australia, aceasta scena dedicata sonoritatilor underground are suficiente surprize pregatite, cu fiecare formatie oferind o abordare stilistica aparte. Iar daca nu ai rabdarea si timpul de a cauta 'surprizele' in avans, iata cateva recomandari pentru cele patru zile de festival.

In orice caz, programul complet pentru a doua scena il gasesti pe www.rockstadtextremefest.ro

 

Hypno5e - Franta

As spune ca in fiecare an am avut o asa numita 'revelatie' muzicala concertand pe a doua scena a festivalului, iar in acest an sunt 100% convins ca aceasta revelatie va fi Hypno5e. Puternic promovati si de co-nationalii din Gojira, acest cvartet francez indrazneste sa-si catalogheze abordarea muzicala drept 'cinematic metal', mai simplu, un melanj muzical plin de influente progresive, post-metal sau death metal, conturat totodata printr-o serie de dialoguri extrase din filme clasice franceze, unele mai putin cunoscute. In acest sens, muzica acestor francezi iese din tiparul clasic de concert si nu respecta formatul clasic de dialog si momente de respiro intre piese, ci intregul show este construit ca o compozitie. Pentru acest concert, probabil ca francezii vor insista mult pe noul album, Shores Of The Abstract Line, lansat via Pelagic Records - casa de discuri a lui Robin Staps, chitaristul The Ocean Collective.


Postvorta - Italia

Cum in fiecare an am insistat sa avem pe scena mica o trupa underground europeana din spectrul post-metal, anul acesta am descoperit o trupa italiana necunoscuta, Postvorta, o abordare muzicala in stilul tipic Cult Of Luna in perioada Salvation/Somewhere Along The Highway. Fara a avea legatura cu influentele de factura americana (Neurosis sau Isis spre exemplu), Postvorta urmeaza acea reteta muzicala melancolica, echilibrata de compozitii si pasaje incluse fara indoiala in acest spectru post-metal si cu siguranta o trupa ce merita urmarita in seara de joi.

 


Holocausto Canibal - Portugalia

In spectrul sau muzical, Holocausto Canibal nu este chiar un nume anonim. Sa-i spunem inca necunoscut pentru majoritatea publicului est european, iar daca muzica grind e domeniul tau de 'activitate', atunci prezenta acestui grup portughez este o necesitate. Considerat una din cele mai extreme figuri ale scenei muzicale portugheze, Holocausto Canibal au in spate 19 ani de activitate, mixand brutalitatea cu inovatia. Realistic vorbind, acest grup portughez a capatat un statut cult in scena underground.

 

 

Adimiron - Italia

Nu e cazul sa fiti inselati de interpretarea acestui nume in limba romana, Adimiron este una din cele mai promitatoare nume ale scenei europene, cu un palmares ce numara patru discuri lansate si turnee desfasurate atat in Europa cat si in America de Nord sau Rusia. Muzical, Adimiron au experimentat cu diverse formule si compozitii insa directia 'de baza' ii plaseaza in acel spectru muzical urmat de nume precum Gojira sau Textures. In Romania, Adimiron isi va promova cel mai nou material discografic, Timelapse.

 


Infest - Serbia

Este gresit sa spunem ca Infest nu a ajuns un nume cunoscut in scena underground din Romania, sarbii au fost descoperiti in prima faza de Romanian Thrash Metal Community si apoi promovati pe parcursul ultimilor ani intr-o serie de concerte, ce-i drept, in Bucuresti. Aparitia la Rockstadt Extreme Fest este probabil cel mai important show al sarbilor, la nivel de expunere. Infest poarta cu mandrie stindardul death/thrash old school, cu un palmares discografic ce numara 4 albume full-length, 2 demouri si un EP, toate aceste discuri promovate intens pe taram european. Judecand dupa executia si abordarea acestor sarbi, in special in contextul unui concert, Infest poate fi oricand prezent pe scena alaturi de nume legenda a acestui spectru muzical.

 


Poem - Grecia

Grecii revin la Rockstadt Extreme Fest dupa un super concert in 2014, iar de atunci trupa a avut o evolutie 'organica', cu un management si agentie de booking ce a reusit sa le obtina inclusiv un turneu european alaturi de Amorphis si Textures, o alta ocazie de a reveni in Romania. Abordarea muzicala a ramas identitca, progresiv, grunge, alternativ, totul prezentat intr-o maniera inedita si cat se poate de profesionista, atributii ce le-au asigurat locul pe scena alaturi de nume ca Ozzy Osbourne, Opeth, Pain Of Salvation sau Paradise Lost.

 


Jack The Stripper - Australia

Tanjind dupa influente Converge si Dillinger Escape Plan? Nu e cazul sa cautati mai departe, Jack The Stripper va fi cu siguranta unul din cele mai intense showuri programate pe a doua scena. Considerata la ora actuala cel mai bun 'feroce' produs de export al scenei australiene, Jack The Stripper si-a cimentat reputatia prin aceasta abordare muzicala foarte calculata a unui stil muzical haotic, in timp ce Triple J Radio i-a descris drept 'the best heavy live performance in Australia'. Au concertat in toata lumea alaturi de The Dillinger Escape Plan, Parkway Drive, Fear Factory sau Northlane.

 


Smallman - Bulgaria

Ultima recomandare in lista noastra este un nume bulgar, unul din cele mai importante si respectate in teritoriul vecin. Smallman isi trag influentele atat din sonoritatile experimentale cat si folclorul balcan, incorporand in concerte instrumente traditionale precum gaida sau cavalul. Concertele Smallman sunt in mod definitoriu o calatorie hipnotica in care ascultatorul poate gasi un echilibru intre ritmurile agresive cat si cele cu adevarat avant-gardiste. Este intotdeauna dificil de catalogat muzica acestor bulgari, lucru ce nu face decat sa adauge si mai mult interes pentru prestatie.

 REF 2014: Making of


REF 2014: Meet and greet


REF 2014: Ziua 1


REF 2014: Ziua 2


REF 2014: Ziua 3


REF 2014: Ziua 4


REF 2014: Public


Riff concert la Deva