S5 Emusica - шаблон joomla Авто
Recenzii

fluturi pe asfalt reconstituire

 

Sa nu mint, Fluturi pe Asfalt mi-a fost recomandat de Sergiu din Pinholes, caci in acelasi moment de sinceritate recunosc ca de Fluturi pe Asfalt am dat doar cu auzul numelui pe la concertele din Cluj-Napoca.

Acum, memoria vizuala sper sa nu ma insele, dar in Fluturi pe Asfalt am impresia ca activeaza cel putin un membru din acum retrasa trupa Alternativ Quartet, promotoare a acestui curent melancolico-alternativ ce prinde radacini adanci in 'vasta' scena romaneasca. Iar Fluturi pe Asfalt continua intr-o nota similara, ceva mai nostalgica.

Accentul pe partea instrumentala i-ar putea cataloga in zona post-rock, pasajele vocale i-ar putea incadra in zona mai experimentala a muzicii alternative, acestea ar fi coordonatele Fluturi pe Asfalt.

Insa in ce priveste Reconstituire, albumul incepe cu ce suna a cea mai de efect piesa din palmaresul Fluturi pe Asfalt, Valuri si Stele. Iar parcursul discului este unul cursiv, cu identitate, fara a se avanta intr-o reteta clasica de post-rock...pentru ca nu e post-rock.

Sunt suficiente iesiri in decor, momente frumos construite pe partea instrumentala, Fluturi pe Asfalt da dovada de stabilitate pe partea ritmica, sunt cateva parti armonice foarte interesante (piesa Circul pare un foarte bun exemplu in acest sens).

Din nou, versuri in limba romana. Pas indraznet, nu e chiar usor sa imprimi o stare prin versuri, mai ales cand nu aplici formula standard de dragoste si regret. Compozitional, Fluturi pe Asfalt e genul de trupa cu resurse suficiente pentru a oferi o poveste (daca tot am observat ca acest cuvant e noua moda in randul formatorilor de opinie) muzicala captivanta, un punct forte cand vine vorba de reprezentatia live.

Iar daca aveti ocazia de a-i vedea in concert, spuneti da. Merita.

 

 REF 2014: Making of


REF 2014: Meet and greet


REF 2014: Ziua 1


REF 2014: Ziua 2


REF 2014: Ziua 3


REF 2014: Ziua 4


REF 2014: Public


Riff concert la Deva