S5 Emusica - шаблон joomla Авто
Recenzii

Napalm Death Apex Predator Easy Meat

 

Cum Napalm Death au ramas in fruntea scenei grindocre, deloc o surpriza aici. Surpriza mai degraba vine ca urmare a unei activitati extinse in care britanicii continua sa reinventeze 'roata' brutalitatii, iar noi formule si abordari si-au gasit locul in ultimele albume Napalm Death, din punctul meu de vedere materiale de referinta in scena extrema, in special ca abordare.

 

Despre aceasta reinventare putem vorbi si pe noul album, Apex Predator - Easy Meat. Nu chiar grindcore, insa variat si distorsionat pentru a fi adaptat pentru grindcore, cu un puternic mesaj social si un pachet grafic suficient de explicit.

Si pentru ca vorbim de variatie, Apex Predator se avanta - dupa bunul stil Napalm Death - in zone muzicale neortodoxe pentru a asimila riffuri si o sectie ritmica la fel de imprevizibila, ba chiar influente sludge/thrash si mult old school. Parte din piese aduc aminte de groove-ul clasic de pe vechile albume Napalm Death, iar cireasa de pe tort si totodata elementul cheie il reprezinta structura vocala creata de Barney, un real contrast intre calitatea umana din afara scenei si furia injustatii sociale si umane afisate pe scena.

Totusi, parca mai furios ca niciodata, semn ca tot haosul social te ajunge si tot ce ramane de facut este sa-l reprimi si sa-l expui.

Daca e cu putinta de spus, al cincilea membru Napalm Death va fi intotdeauna productia. In ciuda haosului fonic, albumele Napalm Death au avut intotdeauna un sunet foarte tangibil, de aceasta data cu o nota in plus partilor joase, basul pare sa aiba un rol mult mai predominant de aceasta data.

Apex Predator - Easy Meat nu face decat sa aduca dreptate unei trupe ce se reinventeaza constant intr-o formula muzicala ce nu ar fi lasat impresia de prea multe optiuni. Cert e ca una din putinele trupe ramase care continua sa nu dezamageasca, fara a repeta o formula clasica. Avem in fata noastra un album excelent.

De referinta: Beyond The Pale, Copulating Skies, Smash A Single Digit, Bloodless Coup

 REF 2014: Making of


REF 2014: Meet and greet


REF 2014: Ziua 1


REF 2014: Ziua 2


REF 2014: Ziua 3


REF 2014: Ziua 4


REF 2014: Public


Riff concert la Deva