S5 Emusica - шаблон joomla Авто
Stiri

BlindGuardian2015d

La miijloc de mai se arata si prima etapa a sezonului de vara, iar primii artisti de peste hotare sunt invitati sa cante in Romania.

Iar daca nu ai nici dispozitie si nici timp pentru a studia cu atentie calendarul saptamanal al evenimentelor din tara, ne permitem in acest caz o serie de recomandari, sa fie primite.

Concertele in aceasta saptamana debuteaza abia miercuri, atunci cand grupul danez Cartographs ajunge in clubul bucurestean Question Mark. Tot miercuri avem un eveniment special la Control Club, unde Sir Richard Bishop vine in premiera in Romania. Bishop este un super chitarist ce se inspira mult din lumea Indiei, a Orientului Mijlociu sau Africa de Nord. Are peste 30 de ani de activitate si o vasta discografie de peste 50 de albume, 20 de casete si mai multe EP-uri. In deschidere, Mitos Micleusanu si Diana Miron.

La concurenta, Yngwie Malmsteen concerteaza miercuri in premiera in Romania, la Sala Palatului din Bucuresti. Biletele sunt aproape sold out, asadar chitaristul e cu mare drag asteptat in Romania, mai ales ca va zbura direct din America pentru acest concert. Vineri, Blind Guardian concerteaza la Romanian Rock Meeting la Arenele Romane, eveniment ce are loc pe parcursul a doua zile. Odata, la Arenele Romane cu nemtii headlineri, alaturi de Oden Organ si Dirty Shirt, iar cu o zi mai devreme - pe 14 mai - in Club Colectiv, Tiarra, Krepuskul, Mindcage Escape si Still Vision.

Joi, 14 mai, Dirty Shirt isi continua turneul de promovare a noului album cu un concert in Club Rockstadt din Brasov. Si tot joi, de aceasta data in Club Fabrica, Awake - singurul tribut Dream Theater din Romania - sustine un concert la Club Fabrica din Bucuresti.

Vineri, 15 mai, in Question Mark are loc prima editie Progressive Soldiers, o initiativa menita de a promova muzica progresiva si poate o comunitate ce va ajunge asemenea Romanian Thrash Metal Club. In fine, la prima editie vor concerta Red Magnetic, Axial Lead, Subliminal Damage - cu un show special tribut Tool - si Red Magnetic.

La Club Fabrica din Bucuresti, Recycle Bin va concerta alaturi de The Nuggers si The Boy Who Cried Wolf. Tot vineri, Implant Pentru Refuz sustin un concert acasa, in Timisoara, La Capite in timp ce Nava Mama - una din cele mai interesante aparitii in scena underground - isi lanseaza albumul in The Shelter din Cluj-Napoca.

Sambata, inapoi in Bucuresti, grupul bucurestean Concurrency in Knowledge isi va lansa materialul de debut, in Club Question Mark din Bucuresti. Invitati, Akral Necrosis, trupa ce de ceva vreme n-a mai fost vazuta in concert. La Club Fabrica are loc prima editie Civilized Violence, insemnand concert cu doua trupe bulgare, Indignity si Outrage. In deschidere, grupul bucurestean de hardcore, Take No More.

La Suceava, Tiarra vin pentru a-si lansa noul album, X, in 31 Motor's Pub, iar la Daily Pub din Galati avem concert tribut AC/DC cu The Rock.

Avem doua evenimente si la Bacau. Grupul finlandez Ovenizer ajunge sambata la Pub S4, alaturi de Vomitrip, iar Cristi Minculescu ajunge duminica in acelasi Pub S4. La final, daca vreti si ceva mai linistit si de bun gust, Roxette se intorc la Bucuresti duminica, 17 mai la Arenele Romane, eveniment ce marcheaza 30 de ani de aniversare a trupei.