S5 Emusica - шаблон joomla Авто
Stiri

Attic

De acum inainte vom fi tratati cu mai putine showuri de club, semn ca e cazul de pus bani deoparte pentru evenimentele open air, fie ele concerte sau festivaluri.

Insa prindem cateva concerte de club interesante. Saptamana incepe cu Ovenizer, melodic post metal din Finlanda, in concert la Question Mark luni seara. Invitati speciali, Vomitrip din Finlanda, stoner doom metal. Plus Keng Ra'at, improviztia pe stoner si metal, din Bucuresti. Si nu uitati, in aceasta seara canta Blind Guardian la Arenele Romane. Bilete inca gasiti la intrare. 

Daca aveti chef de sonoritati cu adevarat atipice, Club Control gazduieste miercuri un eveniment ansamblul Hyperion condus de Ianuc Dumitrescu si Ana-Maria Avram, doi oameni cu adevarat speciali si prieteni buni cu O'malley din Sunn O))), alaturi de care si concerteaza destul de des. Nu e metal, insa e muzica pur avant-gardista.

Tot miercuri, insa la Perdido Station din Craiova, concert cu grupul bulgar The Lemon Lovers, adica o formatie 100% rock. Se trece prin rockul clasic si pana la influente moderne, indie sau alternativ. In aceeasi zi, insa in Clubul Flying Circus din Cluj-Napoca, Attic concerteaza pentru prima data in Romania, recomandat pentru fanii lui King Diamond, macar ca influenta.

Joi, aceeasi Attic ajung de aceasta data la Club Fabrica din Bucuresti, alaturi de Transilvania, una din cele mai vechi trupe ale scenei romanesti, fondate in 1988. Inapoi la Cluj-Napoca, Sky Swallows Challenger concerteaza La Cizmarie. Da, e un club. Iar in Question Mark din Bucuresti canta grupul elen Calf, un post-rock cu trimiteri evidente la muzica si atmosfera Twin Peaks. Invitati, Ropeburn. Iar desi nu e rock, recomand cu interes si drag. Francesca Belmonte, vocea trupei lui Tricky -si el destul de metal in aparitiile live - concerteaza la Club Control din Bucuresti.

Daca e cineva prin Nasaud in seara de vineri, aveti ocazia de a-i vedea pe Cristi Minculescu si Iris, din nou pe aceeasi scena. La Bucuresti are loc editia anuala a festivalului Iubim 2 Roti unde - printre alti artisti - va concerta si Xandria, plus Coma si Vita De Vie. Tot din categoria 'nu e rock dar e de mers', in perioada 22-24 mai are loc BurgerFest la Bucuresti. Adica daca esti fan de burgeri e musai sa mergi la Verde Stop pentru a cauta si desemna cel mai bun burger. Sunt invitati mai multe puburi din Bucuresti ce si-au facut un obicei din a prepara burgeri.

Nava Mama, una din cele mai interesante aparitii ale undergroundului romanesc, isi lanseaza oficial albumul la Bucuresti, vineri in Club Control. Merita mers! Tot vineri seara, Cristi Minculescu si Iris urca pe scena amplasata in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Pe banii Primariei, desigur.

Sambata ar fi cazul sa dati o fuga pana la Fabrica Pionierul din Bucuresti (unde e si Club Colectiv), acolo unde are loc prezentarea proiectului 'Fanzinul Fanzinelor' adica 20 de ani de fanzine si publicatii Otherground in Timisoara. Se va vorbi despre participarea la editarea publicatiilor independente, organizarea festivalurilor de muzica, despre concerte si turnee in Romania si Europa si multe altele. Fanzinul Fanzinelor este o colectie-arhiva incompleta de fanzine Otherground (Do it Yourself, Underground si Punk) publicate in Timisoara in perioada 1994-2014. Volumul de 400 de pagini contine extrase din publicatii precum Apararea Civila, Slogan, Revolta, Lovekills, In League With 32, Scrisori de la Livia Sura si multe altele. Volumul va fi disponibil la Claca in seara prezentarii. Incepe de la 19:00.

Tot sambata, Cristi Minculescu si Iris merg la alta primarie, insemnand concert la Targu Mures. Tot sambata, Noua Ani Lumina ajung la 31 Motor's Pub din Suceava, in timp ce Bucovina canta acasa, la Iasi, in Underground Pub. Iar la final de sambatamana, formatiile ungare DAsh si Sleepless canta la Question Mark din Bucuresti, impreuna cu invitatii speciali The Boy Who Cried Wolf. De muzica se ocupa Shole.