S5 Emusica - шаблон joomla Авто
Stiri

Dordeduh 2015

Cum de 1 mai se anunta weekend ploios, e motiv suficient de bun sa dai o tura prin tara pe la alte evenimente si nu neaparat sa dai ochiul la 10 grade pe plaja.

Asadar, daca nu ai nici dispozitie si nici timp pentru a studia cu atentie calendarul saptamanal al evenimentelor din tara, ne permitem in acest caz o serie de recomandari, sa fie primite.

Nu va asteptati la minuni, saptamana in curs este poate cea mai slaba de pana acum in materie de evenimente.

Cum weekendul ce tocmai a trecut a insemnat un 'boom' de concerte (vom reveni si noi cu suficiente cronici si galerii foto din weekend), luni se pare ca e somn de voie. Niciun eveniment. Later edit: Am aflat ca in Beraria H din Bucuresti e concert Coma. Stati linistiti ca si marti e la fel, in afara de o seara folk in Fire Club din Bucuresti, in rest urla greierii.

Miercuri, scenariu de copy/paste. Editie de Rock, Frate, a 4-a semifinala cu Outstorm, Rapture si Les Ex in Grill Pub din Bucuresti. Intrarea este libera.

Joi, Biltzer si Secret Society isi incearca norocul la club Fabrica din Bucuresti, intrarea este 10 lei. Frumos ca apar aceste concerte cu trupe mici, inca necunoscute. De trupele pe care le vedem lunar de 4 ori in acelasi oras, eh, a devenit saturat. Tot joi seara, de aceasta data in Club Control, warm up party PADINA Fest cu Fluturi Pe Asfalt, o trupa despre care am mai scris si pe care o recomanda cu mare drag amatorilor de sonoritati mai melomane ale curentului alternativ de bun gust, mai ales ca prin trupa misuna si fosti muzicieni din Alternativ Quartet.

La Hard Club din Cluj Napoca, o seara dedicata vechilor obiceiuri europene de Beltaine: inceputul verii pagane. Adica muzica de hora si voie buna, folk&pagan metal, niste celtic si muzica veche. Joi debuteaza si concertele in Vama Veche, aparent intr-o reala rutina daca ne uitam ca in fiecare an canta exact acelasi trupe. Dar pana la urma asta vrea publicul generalist.

Vineri, de 1 mai, incepe Fish Eye Fest in Vama Veche. Pe ce inseamna rock, seara de vineri ii are la pachet pe Toulouse Lautrec si Les Elephants Bizzares. La Cluj-Napoca, organizatorii festivalului Jazz In The Park te invita de aceasta data la Picnic In The Park, eveniment inspirat intocmai de aceasta traditie de 1 mai.

In Clubul Rockstadt din Brasov vor concerta Dordeduh, Indian Fall, The Thirteenth Sun si Transceatla, eveniment la care si-au anuntat participarea un numar considerabil de fani, in special veniti din tara, dornici probabil in a asista la ce se intampla si in data de 2 mai, in Club Rockstadt. Pe 1 mai debteaza si Rocker's Garnic, in Comuna Garnic din Judetul Caras-Severing, Parcul Natural Portile de Fier. In prima zi vor concerta Altar, Diamonds Are Forever, God si Breathelast.

Inapoi in Vama Veche, sambata concerteaza Alternosfera si Robin&The Backstabbers in cadrul Fish Eye Fest. Tot sambata si tot in Vama Veche, Vita de Vie la Goblin Vama Veche. Dar inapoi si la Brasov. Sambata, incepand cu ora 15:00 (FIX), ANDY ARROW (Northern Music), unul din cei mai importanti si influenti oameni ai scenei rock/metal internationale, va ajunge la Club Rockstadt pentru un workshop in care vom dezbate teme esentiale ale industriei muzicale, sfaturi utile pentru formatii si muzicieni, pornind de la conceptul DIY si pana la un management bine pus la punct. Asa ca daca ai avut vreodata intrebari despre industrie si habar n-aveai unde sa le pui decat celor ce se dau atotcunoscatori in domeniu, iata acum sansa de a discuta cu un om care chiar are habar de ce se intampla in aceasta industrie. Sambata continua Rocker's Garnic, de aceasta data cu o zi dedicata sonoritatilor punk: Pistol Cu Capse, Ska-nk, Niste Baieti si Sonatic. In final, sambata la Question Mark ii aveti in concert pe The Noise Figures si The Nuggers.

Si cam atat pentru aceasta saptamana. Fiti fara grija, canibalizarea evenimentelor (insemnand sezonul de vara) e dupa colt.