S5 Emusica - шаблон joomla Авто
Stiri

20988 936646009714022 416126018497651575 n

Sunt cateva momente pe an cand e o semi frenezie cu doua trei evenimente prin Rockstadt. In trecut s-a intamplat mai ales cu Septicflesh si Karnivool, acolo unde aproape ca era sa avem sold out, iar pentru Brasov e ceva.

Pentru prima data, aceasta frenezie o vad si la un eveniment ce are loc in acest weekend, pe 1 mai. Defapt e vorba de 2 evenimente, cumva legate. Dordeduh sustin primul concert din acest an (am inteles ca aparitiile pe 2015 vor fi de domeniul raritatilor), impreuna cu Indian Fall, The Thirteenth Sun si Transceatla, ultima fiind reincarnarea Makrothumia, trupa in care Edmond canta impreuna cu Gabriel Mafa (Negru), ulterior formand si Negura Bunget.

Si uite se face ca vineri si-au anuntat prezenta oameni din toata tara, Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti, Timisoara, Bacau, Buzau sau Iasi. Nu stiu daca e vorba de notorietate sau nu, Dordeduh au avut si un boom considerabil odata cu decizia comuna de a concerta drept co-headlineri in a treia zi de Rockstadt Extreme Fest 2014, o decizie cumva bazata si pe dorinta de a avea o trupa romaneasca intr-o astfel de pozitie. Anul acesta am vrut sa incercam aceeasi schema cu White Walls, logistic nu ne-a iesit, insa constantenii vor avea totusi o pozitie avantajoasa in program. Ciudat e ca acest concert din Rockstadt e singurul eveniment metal de club din Romania in acest weekend.

 

Ar fi trebuit sa va prezint si un interviu cu Dordeduh, dar in Timisoara lucrurile se misca cu rabdare si calm, materialul inca intarzie sa apara :)

Exceptand Dordeduh, vineri evolueaza si doua din cele mai bune sau inspirate trupe brasovene, Indian Fall si The Thirteenth Sun, ambele in plin proces de inregistrare si lansare a unui nou material discografic. Indian Fall am inteles ca se intorc in studio chiar la cateva zile dupa show, iar albumul in sine va fi promovat in cadrul unei reeditari a turneului Unholy Trinity, aproape in aceeasi formula, insemnand Indian Fall, Code Red si W3 4R3 NUM83R5 (defuncta Deliver The God) probabil trupa care va dobandi statutul pentru cel mai complicat nume din undergroundul romanesc, acolo unde e necesar sa dai un CTRL+C si V.

In ce priveste Transceatla, va fi prima aparitie oficiala a proiectului ce va putea fi urmarit apoi si in august, la Rockstadt Extreme Fest. Pentru nostalgici, aflati ca showul din 1 mai va fi o prezentare a primului material discografic oficial, Makrothumia si care va contine 6 piese reinterpretate ce au fost inregistrate sub numele Makrothumia intre anii 1994 si 1998.

Dupa concert se lasa cu party pana dimineata, terasa e deschisa, berea e la rece.

Acum, cum vaicareala este una din ocupatiile principale in underground, evenimentul de sambata ar trebui sa fie de interes maxim, motiv pentru care il vom filma si mai apoi urca pe net pentru ochii tuturor. Cum ori ne plangem ca habar n-avem cum functioneaza lucrurile in industrie, ori ne laudam ca avem habar dar in acelasi timp nu stim prea multe despre ce inseamna sa fii muzician, vom vorbi fata in fata cu un om care stie care-i treaba si cu muzica si cu industria.

Andy Farrow, unul din cei mai importanti si influenti oameni ai scenei rock/metal internationale, sef al Northern Music si 'nascator' de alte patru companii: Omerch, AMF Music, NMC Live si Graphite Records. Este un om care si-a inceput calatoria in industria muzicala in anii 80, intr-o era pur DIY. 20 de ani mai tarziu, a ajuns reponsabil pentru peste treizeci de clasari in Top 30 si vanzari de albume ce depasesc 3 milioane de unitati.

Sambata, evenimentul incepe la ora 15:00 si daca sunteti interesati, atunci faceti bine si nu intarziati, nu de alta dar omul mai are de prins si un avion. Cu acceasta ocazie imi reincerc talentul de moderator, mai degraba de om curios de a afla cat mai multe detalii si a primi cat mai multe raspunsuri intr-o discutie cat se poate de libera, fara intrebari si scheme. Pe Andy il prindeti si vineri la concert.

Asa ca daca aveti chef sa imbinati utilul cu placutul si nu neaparat de a dardai de frig la mare, Brasovul s-ar putea sa fie o optiune in acest sens.