S5 Emusica - шаблон joomla Авто
Trupe

Indian Fall 2015

 

Indian Fall isi are radacinile ingropate in acea stare de spirit pe care doar muzica o produce. Hoinarind in adolescenta prin Carpati impreuna cu Mircea Fulea (keyboard), Pink Floyd, Led Zeppelin sau Vangelis generau discutii indelungate. Old School rock n roll nu era insa totul. Asa s-a invatat chitara cu Adi Vitanescu.

 

A fost o perioada fascinanta si amuzanta, cu repetitii in apartamente, urlete din partea vecinilor, chitari care bazaiau si fluierau. Asa s-a gasit o sala de repetitii si multa dorinta pentru ca eforturile sa fie canalizate in proiectul Indian Fall. Primul concert a avut loc la Sala Teatrului Dramatic din Brasov, iar dupa o saptamana a urmat festivalul Constelatii Rokc Ramnicu Valcea, an de glorie 1997. Era un eveniment unde toate trupele 'importante' din tara erau prezente. Adi Vitanescu a castigat premiul 1 pentru cel mai bun chitarist, iar in 1998 a urmat si o modificare de componenta, Andrei Calmuc ocupand pozitia de vocal.

Asa au inceput si inregistrarile primului EP, 'Shadows'. O inregistrare plina de peripetii, vocea inregistrata intr-un dulap si cu o patura spre a obtinue acustica si a reduce contactul cu vecinii aflati intr-o constanta alerta. Anul 2000 a adus prezenta la cel mai titrat festival de atunci, Top T Buzau, acolo unde Indian Fall a luat marele premiu, un contract cu casa de discuri clujeana Promusic Records. In 2001 a aparut primul LP, Pathfinder, considerat si astazi unul din cele mai bune albume metal lansate vreodata in Romania, motiv pentru care discul s-a bucurat de reactii inclusiv din tari ca Germania, Japonia si Canada.

2003 a marcat lansarea unui nou EP, Counting The Emptiness, urmand o pauza de activitate de 5 ani pentru ca in 2007 Indian Fall sa incepa lucrul la al doilea album, Seasons In Equlibrium, compus si inregistrat intr-o noua componenta, masterizat de Dan Swano in studioul suedez Unisound.

Andrei Calmuc decide sa paraseasca formatia chiar in timpul turneului de promovare a discului, iar trupa il coopteaza pe Djeecks in pozitia de vocal. Impreuna cu Septimiu Harsan, grupul brasovean incepe lucrul la un nou material discografic, de aceasta data un nou EP, Fear: 4 stages. Cel mai probabil ca toamna lui 2015 va marca si lansarea unui al treilea disc full-length ce va fi promovat in cadrul unui turneu national.REF 2014: Making of


REF 2014: Meet and greet


REF 2014: Ziua 1


REF 2014: Ziua 2


REF 2014: Ziua 3


REF 2014: Ziua 4


REF 2014: Public


Riff concert la Deva